Refurbishment in Las Rozas

 

Refurbishment in Las Rozas
Construction – 2007

After several decades living in their house, the owners wanted to change things up and update it, also moving some walls. The refurbishment also included updating finishes of bathrooms and kitchen, and change of flooring in living room and basement. The most visual changes regarding partitions were made in the basement, where garage area was reduced to expand storage area, a new computer room was set up and a toilet was located under the stair flight.

Taking advantage of the fact of being a corner house and that the bathrooms were adjacent to the open facade, but they had no natural light/ventilation, two windows were created. On the ground floor the old kitchen terrace was joined to the kitchen, and a new arrangement of furniture was proposed. The hall was expanded relocating the main door at the end of the flight of stairs. On the ground floor a new bathroom window for natural ventilation was created.

On the first floor, bathroom doors were replaced with sliding doors in order to increase the effective net area of these rooms. One of the bathtubes was replaced by an in-place shower, and both bidets were eliminated. Sanitaries were also replaced.